Schoonmaak bij MRSA besmetting

Bestrijding van de MRSA Bacterie

De Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus (kortweg MRSA), is een stafylokok die resistent (ongevoelig) is voor behandeling met de meeste antibiotica. Ook zijn veel en ook gezonde mensen onbewust drager van deze bacterie. Voor ouderen en mensen met een verzwakte gezondheid vormt de MRSA bacterie een serieus en soms levensbedreigend risico. In Nederland komt MRSA regelmatig voor.

Voor veel zorginstellingen is de MRSA bacterie samen met het Noro-virus moeilijk onder controle te krijgen. Vanwege contactoverdracht via de huid is een snelle uitbraak rampzalig. Wanneer de MRSA bacterie wordt ontdekt, moeten besmette patiënten en ruimten worden geïsoleerd. Besmette patiënten worden apart verpleegd, volgende de richtlijnen van het RIVM. Besmette ruimten worden gedesinfecteerd, en er gelden strikte kleding-, hygiëne en schoonmaakvoorschriften.

Een dagelijkse goede schoonmaak van contactoppervlakten en sanitair verkleint het risico aanzienlijk op een snelle uitbraak. Helaas is een MRSA besmetting niet te voorkomen, en moet er adequaat worden gehandeld bij de constatering van deze bacterie.

Ondersteuning bij MRSA besmetting

Wij bieden opdrachtgevers vooraf zekerheid en duidelijkheid over de inzet van onze gespecialiseerde medewerkers. Duidelijkheid over tarieven en protocollen. Deze zijn gebaseerd op de WIP richtlijnen van het RIVM.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wat wij kunnen betekenen bij een MRSA besmetting of preventieve maatregelen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 0318-250000 of maak gebruik van ons contactformulier.