Desinfecteren met droog stoom: Stoomreiniging 2.0

Desinfecteren is het doden, inactiveren of reduceren van (micro) organismen zoals bacteriën en virussen tot een aanvaardbaar niveau.

Natte en droge stoom

Desinfecteren van een rolstoel

Stoom is een enorm krachtig reinigingsmiddel waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van water. Conventioneel stoom is vochtig en bevat waterdeeltjes (meer dan 5% waterdeeltjes), ook wel natte stoom genoemd. Door het oververhitten van natte stoom verdampen de waterdeeltjes en ontstaat er droge stoom (minder dan 5% waterdeeltjes). Door dit minimale vochtgehalte is droog stoom ideaal voor de reiniging en desinfectie van bijvoorbeeld elektrische componenten, moeilijk bereikbare plekken en in voedselverwerkende industrie. Met stoomreiniging kunnen we grondig vloeren, bedden, stoelen en dergelijke reinigen en ontsmetten.

Desinfecteren met droog stoom

Desinfecteren met stoom die 99% van virussen, ziektekiemen, bacteriën en ziekteverwekkers doodt. Deze technologie is onafhankelijk getest en gevalideerd door het TNO in Zeist en het UCLH in London. Uitgebreide testen op onder andere MRSA, C-Difficile en Staphylococcus  gaven een logreductie van 4-6 aan; oftewel 99% van alle geteste bacteriën waren verdwenen.

Inzetbaarheid:

Thermische desinfectie met droog stoom is een kosten- en tijd besparende reinigingsmethode die wij ook op locatie kunnen uitvoeren. Enkele voorbeelden:

  • Rolstoelen en revalidatie hulpmiddelen
  • Douche stoelen / brancards
  • Sanitaire ruimten
  • Vloeren en wanden
  • Voegen, randen en hoeken
  • Stoelen, kasten en tafeltjes

Milieuvriendelijk schoonmaken

Met minimale impact op het milieu, het maximale resultaat halen. Met stoomreiniging is 80% minder chemie nodig, en een minimaal waterverbruik. En als bijkomend voordeel dat het behandelde oppervlak direct weer droog is.

Conclusie

Dieptereiniging sanitair met stoomreiniging
Dieptereiniging sanitair met stoomreiniging

Hoe hoger de stoom temperatuur hoe efficiënter het desinfecteren gaat. Stoomreiniging is ook een efficiënte manier om het sanitair te reinigen, omdat het een snelle en grondige reiniging biedt. Het is ook een milieuvriendelijke methode, omdat we geen schadelijke chemicaliën gebruiken, en dus geen verontreinigd afvalwater produceren.

De specialisten van CVN Schoonmaak werken conform de RIWM – WIP Richtlijnen, en met stoomreinigers die een temperatuur van 175 graden en 6-10 bar druk bereiken. Deze combinatie zorgt ervoor dat virussen, bacteriën, schimmels en andere verontreinigingen moeiteloos en gegarandeerd worden uitgeschakeld. Inmiddels is stoomreinigen een vast aanvullend onderdeel geworden van onze werkzaamheden in de zorg.

 

Meer informatie over alle mogelijkheden of een demo? Neem dan gerust contact met ons op.