Schoonmaak bij Noro virus besmetting

Bestrijding van het Noro virus

Het norovirus is een virus dat een ontsteking van de darmen veroorzaakt. In de volksmond wordt het ook wel ‘buikgriep’ genoemd. Een Noro virusinfectie is erg besmettelijk, en word overdragen via besmette virusdeeltjes in braaksel en diarree.

In de praktijk komt dit neer dat de besmetting zich zal verspreiden wanneer personen met buikgriep niet of slecht hun handen wassen na een toiletbezoek. Ruimtes waar personen met het Noro virus zich bevinden, dienen dagelijks grondig gereinigd te worden. Sanitaire ruimtes dienen zelfs 3x per dag schoongemaakt te worden. Aandacht voor persoonlijke hygiëne is uitermate belangrijk; regelmatig en zeer grondig handen wassen!

Ondersteuning bij besmetting Noro virus

Opdrachtgevers bieden wij vooraf zekerheid en duidelijkheid over de inzet van onze gespecialiseerde medewerkers. Duidelijkheid over tarieven en protocollen. Deze zijn gebaseerd op de WIP richtlijnen van het RIVM.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wat wij kunnen betekenen bij een besmetting met het Noro-virus of preventieve maatregelen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar op 0318-250000 of maak gebruik van ons contactformulier.