Hygiëne op de werkvloer

Een collega die zijn handen niet wast na het toiletbezoek en vervolgens aan de koffie automaat zit, een snotneus die met de mouw wordt afgeveegd en volgesnoten zakdoekjes die rondslingeren op de werkvloer. Het gebrek aan persoonlijke hygiëne leidt bij heel wat collega’s tot irritatie, zo blijkt uit onderzoek onder 1.200 werkende Nederlanders van Manutan onder werknemers van kantoren, werkplaatsen en magazijnen.

Een behoorlijk aantal werknemers ergert zich aan collega’s die het niet zo nauw nemen met persoonlijke hygiëne. Het niet wassen van de handen na een toiletbezoek staat met 63,8% met stip op nummer een. Ook niezen en hoesten zonder een hand voor de mond wekt regelmatig ergernis bij bijna de helft van alle collega’s.

De top vijf van ergernissen

  • Handen niet wassen na het toiletbezoek 63,8%
  • Zakdoekjes laten rondslingeren op de werkplek 60,7%
  • Snotneus aan hand of mouw afvegen 59,2%
  • Niezen of hoesten zonder hand voor de mond 48,6%
  • Handen niet wassen na het snuiten van de neus 42,4%

Wat je zelf kunt doen

Een schone werkomgeving bevat minder bacteriën, virussen en vuil. Dat zorgt voor minder ziekteverzuim en een betere productiviteit. Persoonlijke hygiëne en regelmatig handen wassen zijn maatregelen die iedereen kan nemen. Dit soort hygiënische maatregelen kunnen juist bij een griep- of verkoudheidsgolf zeer wenselijk zijn.

Advies nodig?

Behoefte aan (tijdelijk) extra maatregelen zoals bijvoorbeeld hand desinfectie? Wij leveren dispensers van tafelmodel tot touch-less zuil. Neem voor alle mogelijkheden even contact met ons op, wij maken graag tijd voor je vrij.

Contact opnemen